Szuper tippek kanapévásárlás előtt

Külső forrás -
A nappali egyik legfontosabb helyszíne a kanapé.

Nem is gondolnánk, hogy egy kanapé vásárlásakor mennyi szempontot kell figyelembe vennünk. Az üzletek eleve széles termékkínálattal rendelkeznek mind a funkció, a forma, a színek, anyagok tekintetében, és ha már ezek az összetevők nem eredményeznének eleve alapos megfontolást, akkor még ott vannak a személyes igényeink, az ízlésünk, illetve milyen sűrűn használnánk, milyen funkciót töltsön be a lakásban, hiszen természetes, hogy mindenki hosszú távon gondolkodik.

Családi, baráti beszélgetések, közös filmnézés, vagy sportesemény élvezete mind ehhez a helyhez kötődik. Vannak még, akik a délutáni szundikáláshoz, esetleg olvasás, zenehallgatás, vagy egyéb kikapcsolódás miatt keresnek számukra leginkább megfelelő típust. A kényelmi, esztétikai szempontok (mint minden más használati tárgy esetén) itt is kiemelt fontossággal bírnak, nem beszélve arról, hogy ízlés tekintetében is eltérőek lehetnek a családi igények, ahogyan a felhasználás tekintetében is ütközhetnek a vélemények.

Az sem mindegy, milyen és mekkora bútorok, használati tárgyak vannak még a nappaliban, milyen a tapéta, emiatt már a stílus, a méret és a szín tekintetében is alapos megfontolás alapján szabad csak döntetünk. Felmerülhet az is, milyen rendszerességgel használjuk, emellett alkalmi vendégágy funkcióját is be kell-e töltenie, esetleg mindennapos alvási igények is szerepelnek-e a fontossági listán. Tavasszal, az első napsugarak máris csábítanak ki minket a szabadba, a jó levegőre, viszont a hidegre fordulva egyre inkább az otthonunk melegére vágyunk – már emiatt sem mindegy, hogy milyen kanapéra esik a választásunk. Az alábbi cikkünkben ebben próbálunk meg segítséget nyújtani.

Kanapé, vagy sarokkanapé amennyiben vendégágyként is szeretnénk használni

Szivacsos, vagy rugós kivitelt egyaránt választhatunk, ha vendégágynak is használt kanapéban gondolkodunk, hiszen ezek egy-egy vendégéjszakai alvásra tökéletesen megfelelnek, azt pedig, hogy kinek milyen keménységű fekvőfelület a legideálisabb, az alvási szokások mellett az egészségi állapot (például hátfájás) befolyásolja döntő mértékben.

Amennyiben csak egy kényelmes kanapét keresünk, ajánlatos a fix kivitelű modellek között keresgélnünk, hiszen pár vendégéjszaka miatt fölösleges nyitható kanapét vásárolni. A fix kanapékat stabil, masszív kialakítás jellemzi, de napjainkban már olyan modellek is léteznek, amelyek csukott állapotban is pihentető alvást képesek biztosítani. Kényelem, támlamagasság és a szövet típusának szempontjából tökéletes választás hosszú távra is.

A kinyitható kanapék

Ezek kétszemélyes alvás esetén a legideálisabbak, a nyitási megoldások pedig akár típusonként is eltérőek lehetnek. Mindennapi használatra a lehajtható támlájú, vagy kihúzható ágygépes modelleket ajánljuk, melyeknek nagy előnye, hogy nyitott állapotban is egységes sík fekvőfelületet biztosítanak.

Amennyiben a nappalink mérete lehetővé teszi, kétszemélyes alváshoz mindenképpen 200 cm-es fekvőfelülettel rendelkező kanapéban érdemes gondolkodnunk, mivel a kényelmes és pihentető alvás igazán ebben a méretben érhető el.

 

Különböző kanapé stílusok

Az ízlésünk ezen a téren is komoly befolyással bír a választásunkra. Vannak, akik a letisztult klasszikus formákat részesítik előnyben, mások a modernebb megoldások hívei. Emellett a lakás stílusa is lehet ráhatással a döntésünkre. A legfontosabb mégis az, hogy akár ülőalkalmatosságként, akár mindennapi alváshoz, vagy vendégágyként funkcionáló kanapét keresünk, mindenképpen kényelmes, időtálló, a lakásunk stílusához leginkább passzoló darabot válasszunk.

A modernebb stílusú kanapékról azonban annyit mindenképpen tudni kell, hogy lényegesen kevesebb kinyitható modellt találunk közöttük a különleges formavilágukból kifolyólag.

A kanapék lehetnek hagyományos pad formájú két- vagy három személyesek, ezenkívül sarokkanapék (ebben az esetben az elrendezésre mindenképpen ügyelnünk kell, hogy jobbos, vagy balos kivitelre van szükségünk), emellett léteznek még a nagyobb U formájú bútorok, amik már inkább az ülőgarnitúra kategóriába sorolhatóak. Az utóbbi miatt különösen fontos a hely mérete, nem beszélve az igényeinkről, amelyek döntően befolyásolják, hogy kanapé, vagy ülőgarnitúra mellett tesszük le a voksunkat.

A méret kiemelten fontos szempont

Manapság egyre többen döntenek a webáruházas rendelés mellett, ebben az esetben ugyanazok az elállási jogok és garanciák vonatkoznak minden termékre, mint bármilyen más, weben rendelt áru esetén. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a helység pontos lemérése kiemelt fontossággal bír. Ennek elmulasztása netes rendelés esetén nem jelent különösebb problémát, hiszen böngészés közben is eszünkbe juthat, az üzletben viszont már garantáltan szerzünk magunknak kellemetlen perceket. Ilyenkor a vásárlást ajánlatos félbeszakítani, még ha ez természetesen bosszússágot is okoz, és inkább keressük fel kétszer az üzletet, hiszen konkrét adatok hiányában nagyon könnyen hozhatunk rossz döntést.

Sok bútor webáruház bevezette már a díjmentes szállítás lehetőségét, amit mindenképpen érdemes a vásárlás előtt eldöntenünk, hogy igénybe vesszük-e, hiszen korántsem mindegy, hogy a szállítási költséget hozzá kell-e a számolnunk a kanapé árához.

Már Magyarországon is elérhető az online áruhitel néhány bútor webáruházban, ami szintén otthonról, a megrendeléssel egy időben, kényelmesen intézhető.

Amennyiben a webáruházas rendelés mellett döntünk, mindenképpen érdemes a fenti szempontokat figyelembe venni. Ezáltal garantáltan hosszú távon minden igényt kielégítő, az egész család megelégedésére szolgáló, ízlésünknek és szokásinknak leginkább megfelelő kanapéval, sarokkanapéval élvezhetjük akár a délutáni szunyókálásokat, a pihentető alvásokat, akár a közös családi, vagy társas, baráti együttléteket, programokat.

Ez is érdekelhet

képcím

Ferenc pápa: X. Piusz pápa sírt a világháborút látva, aki...

képcím

Kötelező győzelemmel szerezhet hétvégén bajnoki címet a...

képcím

Felcsaptak a lángok a Forma-1-es Kínai Nagydíjon